• 0345 - 632400
  • Ma - Do 10:00 - 18:00 | Vr 10:00 - 21:00 | Za 10:00 - 16:00 | Zo gesloten

Plavuizen(tegel)

Bij de meeste mensen zal het begrip plavuis of plavuizen meer op roepen dan keramische tegels. Bekende benamingen, de antieke estrikken, oude estrikken, antieke of oude plavuizen voor dezelfde uitkomst. De producten werden vooral in oude boerderijen gebruikt, vandaar dat de naam boerenplavuizenvloer vaak gebruikt wordt. De basis van plavuizen is klei, gebakken in de oven tot een vloertegel. Er zijn drie type plavuizen met ieder eigen specificaties die u in de onderstaande schema’s kunt lezen. Zo kunt u een type tegel zoeken die past bij uw smaak en geschikt is voor de ruimte die u in gebruik wilt nemen. In Nederland worden vaak de ongeglazuurde en geglazuurde varianten in diverse kleuren gebruikt.

Plavuizen combineren

Plavuizen en tegel vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden. De combinatie met een vloerverwarming geeft een plavuizen of tegel vloer het ideale wooncomfort.

Plavuizen zijn in verschillend maten en kleuren verkrijgbaar. Daarnaast is het altijd mogelijk om zelf combinaties te maken van diverse soorten tegels doormiddel van een lichtere of donkerdere voeg een ander effect creëren.

Het onderhouden van plavuizen

Tijdens de productie van plavuizen worden deze op hoge temperaturen gebakken, branden poriën dicht en kan vuil zich niet tussen de tegels nestelen. Wanneer u de tegels zo lang mogelijk mooi wilt houden, dan is het aangeraden om de vloer eens in de week af te nemen met een neutraal mogelijk schoonmaakmiddel. In vochtige ruimtes, zoals de badkamer, dient u rekening te houden met de slipweerstand van de plavuizen. Neemt u tegels zonder slipweerstand dan is de kans dat u uitglijdt als u de douche uitstap groot. Daarnaast helpt het regelmatig stofzuigen of het langs gaan met een vochtige doek, wat een opeenhoping van stof en vuil voorkomt.

Deze doeken bevatten olie of olieproducten die tijdens het wissen een dun laagje op de tegel achterlaten en waaraan stof en vuil zich opnieuw gemakkelijk kunnen hechten.

Kwaliteit boven aankoopprijs?

De prijzen van plavuizen lopen zeer uiteen. Er zijn verschillende zeer betaalbare varianten maar ook verschillende luxere varianten. Over het algemeen geldt: hoe duurder de tegel des te hoger de kwaliteit van de tegel en daarmee dus minder kans op slijtage.

Voor- en nadelen van plavuizen

Plavuizen op uw vloer heeft voornamelijk veel voordelen. Het overleggen met een deskundige kan u helpen een afweging te maken of uw plavuizen geschikt vindt voor uw woning.

Met een plavuizen vloer bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit tegels. De vloertegels en wandtegels, maar ook keramisch parket en keramische terrastegels zijn van A-kwaliteit. Daarbij worden zeer lage prijzen toegepast, waardoor u de beste kwaliteit krijgt voor een scherpe prijs.

U kunt de plavuizen vloer eenvoudig online bestellen bij de dichtstbijzijnde showroom bij u in de buurt. Hier geven de deskundige medewerkers u graag het beste advies en helpen zij u bij al uw vragen. Waar u nog bij dient u op te letten bij de aankoop van plavuizen voor vochtige ruimte, is op de verpakking van plavuizen de slipweerstand herkennen aan de R-waarde met als cijfertoevoeging 9 tot en met 13. Hoe hoger het getal des te meer slipweerstand op de plavuizen zit. Het is ook mogelijk dat de slipweerstand wordt aangeduid met gradatie B of C.

Onderdeel van . Website door