• 0345 - 632400
  • Ma - Do 10:00 - 18:00 | Vr 10:00 - 21:00 | Za 10:00 - 16:00 | Zo gesloten

De badkamer waar iedereen iedere dag gebruik van maakt is een plek waar hygiëne een grote rol speelt. De tegel keuze is van groot belang, omdat de de tegels met een glanzend oppervlak, makkelijk afwasbaar zijn en vaak een frisse uitstraling hebben. Als de tegels met de juiste lijm worden aangebracht, vormen ze ook een waterdichte deklaag voor de muren. In een ruimte waar veel vocht aanwezig is, is dit erg belangrijk. De voordelen ten opzichte van andere vormen van muur en vloerbedekking zoals behang, verf of hout. Tegels zijn in allerlei vormen en maten beschikbaar en worden aangemaakt in verschillende materialen die weer in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn.

Grote badkamertegels kiezen of toch niet?

Wanneer je naar een tegel leverancier of sanitairwinkel gaat, wordt er vaak aangeraden om bij een kleine badkamer het gebruik van grote tegels te vermijden. Grote tegels zorgen ervoor dat de kamer kleiner oogt. Het advies dit op te volgen hoeft niet altijd, de grote tegels kunnen namelijk ook in een kleine badkamer een mooi effect opleveren. Door kleine tegels te gebruiken kan de badkamer weer groter overkomen. De kleine voeglijnen kunnen dan juist weer voor een minder aantrekkelijk uitzicht zorgen. Dat is één van de redenen waarom veel mensen voor zowel in de grote als kleine badkamers voor middelgrote tegels kiezen.

De kleine badkamer groter doen uitstralen

Als je de kleine badkamer groter wil doen lijken, dan kun je dit doen door kleinere tegels te gebruiken en ook door lichte tegels zoals witte of beigeachtige tegels te kiezen. Lichte tegels zorgen ervoor dat er meer licht weerspiegeld wordt en zorgen voor een luchtig en ruim gevoel. Wanneer voor zowel muur en vloertegels dezelfde tegels kleur tegels worden gebruikt, zorgt dit ook voor het versterken van het ruimte effect. Licht creëert ruimte of dat het nu om een woonkamer, keuken of badkamer gaat. Daglicht is belangrijk voor het groot laten lijken van de ruimte. Als de ramen in de badkamer niet zo groot zijn dan is het extra belangrijk om te kiezen voor lichte tegels.

Dit kan zelfs nog worden versterkt door de voegen van dezelfde kleur als de tegels te voorzien. Een andere manier om een badkamer er groter uit te laten zien is door spiegels te gebruiken. Spiegels zorgen ervoor dat er een diepte effect wordt gecreëerd en daarnaast nog het checken van een frisse blik.

De badkamervloer te koud?

Badkamertegels en in de badkamer vooral met blote voeten lopen, is wat mensen vaak doen. Het is dan fijn om een warme vloer te hebben. De tegelvloeren voelen vaak koud aan en de reden daarvan is vaak dat het materiaal dan onder het tegeloppervlak ligt. Wanneer tegels op hout liggen, dan kan het geheel ademen, waardoor het vaak al een stuk warmer aanvoelt. Wanneer tegels op beton geplaatst zijn, voelen deze vaak een stuk kouder aan. Veel mensen kiezen bij een tegelvloer in de badkamer voor een vloerverwarming, zodat de tegelvloer altijd warm aanvoelt en dit koude voeten voorkomt. Er zijn verschillende manieren voor het aanleggen van een vloerverwarmingssysteem in de badkamer. Opties om de vloer minder koud aan te laten voelen zijn door tegels in warme kleuren te leggen of door gebruik te maken van badkamermatten.

Onderdeel van . Website door